BDI 2025 מסחרי בינלאומי: הגשר של ישראל לכלכלה הגלובלית

דירוג משרדי עורכי דין לשנת 2025
דירוג משרדי עורכי דין לשנת 2025

תחום המסחרי הבינלאומי מהווה את הגשר בין הכלכלה הישראלית לעולם, כאשר 49 משרדי עורכי דין מתמחים בייעוץ משפטי ללקוחות זרים בארץ ומקומיים בחו"ל. הדירוג השנותי לשנת 2025 מציג תמונה של תחום גלובלי שמושך הן את המשרדים הגדולים ביותר והן משרדי בוטיק מתמחים, עם נוכחות בולטת של משרדים בינלאומיים וחיזוק מעמדו של גורניצקי GNY לאחר המיזוג עם הורן ושות'.

בקצרה

  • 49 משרדים מתמחים במסחרי בינלאומי – תחום גלובלי ומגוון
  • 18 משרדים בקבוצת העלית, כולל כל המשרדים הגדולים ונוכחות בינלאומית
  • גורניצקי GNY מחזק מעמדו לאחר מיזוג עם הורן ושות' בתחילת 2025
  • סאליבן תל-אביב מייצג נוכחות אמריקנית מובהקת בתחום
  • GT-גרינברג טראוריג מחזק את המימד הבינלאומי

הנוכחות הבינלאומית המובהקת

תחום המסחרי הבינלאומי מתאפיין בנוכחות בולטת של משרדים בינלאומיים בישראל. סאליבן תל-אביב, הנציגות הישראלית של ענק המשפט האמריקני Sullivan & Cromwell, מופיע בקבוצת העלית. זהו משרד שמתמחה בעסקאות בינלאומיות מורכבות ומייצג את הנוכחות האמריקנית המובהקת בשוק הישראלי.

GT-גרינברג טראוריג, החלק מהענק הבינלאומי Greenberg Traurig, מופיע בקבוצת המובילים הבולטים. נוכחותם של משרדים בינלאומיים אלה מעידה על החשיבות הגלובלית של הכלכלה הישראלית ועל הצורך במומחיות בינלאומית ברמה הגבוהה ביותר.

קבוצת העלית: הענקים הישראליים והבינלאומיים

קבוצת העלית כוללת 18 משרדים, כאשר כל המשרדים הגדולים הישראליים נמצאים כאן. מיתר המוביל הכללי, הרצוג פוקס נאמן השני, גולדפרב גרוס זליגמן השלישי, ופישר הרביעי מובילים את הרשימה.

ארנון תדמור-לוי החמישי, נשיץ ברנדס אמיר התשיעי, פירון השביעי, ושבלת השמיני מופיעים גם בקבוצת העלית. ש. הורוביץ ושות' העשירי וליפא מאיר ושות' מחלימים את רשימת הענקים הישראליים.

לצד הענקים, הקבוצה כוללת משרדים מתמחים כמו AYR – עמר רייטר ז'אן שוכטוביץ ושות', EBN – ארדינסט בן נתן טולידאנו, וברנע ג'פה לנדה. גורניצקי GNY מחזק את מעמדו בתחום לאחר המיזוג עם הורן ושות'.

המיזוג המחזק במסחרי בינלאומי

המיזוג בין גורניצקי להורן ושות' בתחילת 2025 מחזק משמעותית את הנוכחות של גורניצקי GNY בתחום המסחרי הבינלאומי. המיזוג מביא לחיזוק היכולות הבינלאומיות ולהרחבת בסיס הלקוחות הזרים.

זהו צעד אסטרטגי שמעיד על החשיבות הגוברת של התחום הבינלאומי ועל הצורך במשאבים נרחבים כדי להתחרות בשוק הגלובלי. המיזוג מאפשר למשרד להציע שירותים מקיפים יותר ללקוחות בינלאומיים.

המובילים הבולטים: מגוון רחב של מתמחים

קבוצת המובילים הבולטים כוללה 17 משרדים עם מגוון רחב של התמחויות. AOi – עבדי וקנין ושות', אגמון עם טולצ'ינסקי, ובלטר גוט אלוני ושות' מייצגים משרדים עם מומחיות בינלאומית מוכחת.

בן ארי פיש, דוד לונגו רזניק ושות', ווקסלר ברגמן מופיעים בקבוצה. כספי ושות', מטרי מאירי וכט ושות', ושטיינמץ הרינג גורמן ושות' מציעים שירותים מתמחים בתחום.

תל-צור ושות', גרנות שפייזר עורכי דין, ודרדיק גרוס ושות' מתמחים גם בתחומים קרובים. הירש-פלק ושות', וייס פורת ושות', וסטריקובסקי ושות' מציעים מומחיות בוטיק בתחום הבינלאומי.

המובילים: התמחות עמוקה בגלובליזציה

קבוצת המובילים כוללת 14 משרדים מתמחים עמוק בתחום. דן עופר ושות', חדד רוט שנהר ושות', ואור-חוף עו"ד מתמחים בהיבטים ספציפיים של המסחר הבינלאומי.

אורן קליין חסיד גל-ים, איזרדל שפירא מונוסביץ חורב ושות', ואפרתי גלילי בן-חור צוק ושות' מציעים שירותי בוטיק. גלעד ברמן – עורכי דין וגלעד שר תלחמי ושות' מתמחים גם בתחומים קרובים.

עמית ושות' מזהה את עצמו כ"משרד עורכי דין בינלאומי", מה שמדגיש את הפוקוס הגלובלי שלו. עדי קפלן ושות', קצנל דימנט עורכי דין, ושנקר-לקס ושות' מציעים מומחיות מתמחה בתחום.

האתגרים המורכבים של המסחר הבינלאומי

תחום המסחרי הבינלאומי מתמודד עם אתגרים ייחודיים הנובעים מהעבודה עם מערכות משפטיות שונות. המשרדים צריכים להכיר את החוקים המקומיים הישראליים אך גם את הרגולציה הבינלאומית ואת חוקי המדינות השונות.

התחום כולל הסכמים מסחריים בינלאומיים, עסקאות חוצות גבולות, יצוא ויבוא, זכיונות בינלאומיים, ושותפויות עסקיות גלובליות. המשרדים נדרשים להבין את ההבדלים התרבותיים והמשפטיים בין מדינות שונות.

ישראל כמרכז טכנולוגי גלובלי

הפיכת ישראל ל"אומת הסטרט-אפ" והתפתחות תעשיית ההייטק יצרו ביקוש עצום לשירותי משפט מסחרי בינלאומי. חברות ישראליות מתרחבות לשווקים גלובליים וחברות זרות משקיעות בישראל או רוכשות חברות ישראליות.

התחום כולל גם ליווי חברות רב-לאומיות שמקימות פעילות בישראל, הסכמי מחקר ופיתוח בינלאומיים, והעברת טכנולוגיות. המשרדים צריכים להבין את הדינאמיקה של הכלכלה הגלובלית ואת מקומה של ישראל בה.

הרגולציה הבינלאומית והמקומית

המשרדים מתמודדים עם רגולציה בינלאומית מורכבת, כולל חוקי סחר בינלאומי, סנקציות, הגבלים עסקיים, ודיני קניין רוחני בינלאומיים. הם צריכים להיות מעודכנים בשינויים ברגולציה האמריקנית, האירופית, והאסיאתית.

התחום כולל גם התמודדות עם בוררויות בינלאומיות, ליטיגציה חוצת גבולות, ופתרון סכסוכים מסחריים בינלאומיים. המשרדים צריכים להכיר את המוסדות הבינלאומיים הרלוונטיים ואת הנהלים שלהם.

מגמות עתידיות בתחום

התחום צפוי להמשיך ולהתפתח עם העמקת הגלובליזציה והתפתחות הטכנולוגיה. מסחר דיגיטלי, קריפטו-מטבעות, ובלוקצ'יין יוצרים אתגרים ואפשרויות חדשות.

שינויים גיאופוליטיים, מלחמות סחר, ומשברים גלובליים משפיעים על התחום ודורשים מהמשרדים גמישות והתאמה מהירה. הצורך בפתרונות משפטיים לכלכלה דיגיטלית גלובלית גובר.

הדירוג המלא – פילוח לפי קבוצות

קבוצת העלית (18 משרדים)

המשרדים המובילים בתחום המסחרי הבינלאומי:

  1. AYR – עמר רייטר ז'אן שוכטוביץ ושות'
  2. EBN – ארדינסט, בן נתן, טולידאנו
  3. ארנון, תדמור-לוי
  4. ברנע ג'פה לנדה
  5. גולדפרב גרוס זליגמן
  6. גורניצקי GNY
  7. הרצוג פוקס נאמן
  8. ליפא מאיר ושות'
  9. מיתר | עורכי דין
  10. נשיץ ברנדס אמיר ושות'
  11. פירון משרד עורכי דין
  12. פישר (.FBC & Co)
  13. ש. הורוביץ ושות'
  14. ש. פרידמן, אברמזון ושות'
  15. שבלת ושות'
  16. אפשטיין רוזנבלום מעוז (ERM)
  17. סאליבן תל-אביב
  18. עמית, פולק, מטלון ושות'

מובילים בולטים (17 משרדים)

משרדים בעלי מומחיות מוכרת בתחום:

  1. AOi – עבדי וקנין ושות' עורכי דין
  2. אגמון עם טולצ'ינסקי
  3. בלטר, גוט, אלוני ושות' – עורכי דין
  4. בן ארי פיש, עורכי דין
  5. דוד, לונגו, רזניק ושות' עורכי- דין
  6. וקסלר ברגמן
  7. כספי ושות'
  8. מטרי מאירי וכט ושות', עורכי דין
  9. שטיינמץ, הרינג, גורמן ושות'
  10. תל-צור ושות', משרד עורכי-דין
  11. GT-גרינברג טראוריג
  12. גרנות שפייזר עורכי דין
  13. דרדיק גרוס ושות'
  14. הירש-פלק ושות'
  15. וייס, פורת ושות'
  16. סטריקובסקי ושות ' משרד עורכי דין
  17. קריספין, רובינשטיין, בלכר, קדוש ושות'

מובילים (14 משרדים)

משרדים מתמחים בתחום:

  1. דן עופר ושות', עורכי-דין
  2. חדד רוט שנהר ושות'
  3. אור-חוף עו"ד
  4. אורן קליין חסיד גל-ים, עורכי-דין
  5. איזרדל שפירא מונוסביץ חורב ושות', עורכי דין
  6. אפרתי גלילי בן-חור צוק ושות'
  7. גלעד ברמן – עורכי דין
  8. גלעד שר, תלחמי ושות' – עורכי דין
  9. הורביץ, אבן, אוזן ושות'
  10. י. בן-דרור עורכי דין
  11. עדי קפלן ושות', עורכי דין
  12. עמית ושות׳ – משרד עורכי דין בינלאומי
  13. קצנל דימנט עורכי דין
  14. שנקר-לקס ושות', משרד עו"ד

ניתוח מעמיק של הדירוג

הדירוג בתחום המסחרי הבינלאומי מגלה תמונה של תחום גלובלי ומגוון. עם 49 משרדים בסך הכל, זהו תחום בינוני בגודלו שמושך מגוון רחב של משרדים – מענקי השוק ועד מתמחים בוטיק.

נוכחותם של משרדים בינלאומיים כמו סאליבן תל-אביב ו-GT-גרינברג טראוריג מעידה על החשיבות הגלובלית של השוק הישראלי. משרדים אלה מביאים מומחיות בינלאומית ברמה הגבוהה ביותר ומחזקים את מעמדה של ישראל כמרכז עסקי גלובלי.

הריכוז של 18 משרדים בקבוצת העלית מתוך 49 (כ-37%) מעיד על תחרותיות גבוהה אך לא קיצונית. זה מאפשר למגוון רחב של משרדים להתחרות בתחום ומעיד על הביקוש הרב לשירותים איכותיים.

התחום מתאפיין בצורך במומחיות רחבה שמשלבת הבנה של החוק הישראלי, הרגולציה הבינלאומית, והדינאמיקה של הכלכלה הגלובלית. משרדים שמצליחים לשלב יכולות אלה יכולים למצוא הזדמנויות רבות בשוק המתפתח.

המגמה העתידית צפויה להיות של גידול מתמשך עם העמקת השילוב של ישראל בכלכלה הגלובלית והתפתחות תחומים טכנולוגיים חדשים שדורשים מומחיות בינלאומית.

lawbuzz