כתב mako, שמעון איפרגן, מדווח על כתב אישום חמור במיוחד הוגש לבית המשפט המחוזי בחיפה נגד עורך דין מגיד חג'אזי, תושב טמרה, וארבעה נאשמים נוספים: מוחמד טאהא, מוהנד דיאב, ראדי בדר ונאיף פתאלי. החמישה מואשמים בשורת עבירות פליליות חמורות, הכוללות סחיטה באיומים, גניבה בידי מורשה (עבירה המיוחסת לעורך הדין), קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות והלבנת הון.
לפי כתב האישום, שהוגש השבוע על ידי פרקליטות מחוז תל אביב, בין השנים 2024 ל-2025 ניהלו הנאשמים מסע אלימות והפחדה מתוזמר סביב סכסוך ירושה הנוגע לקרקעות הממוקמות בעיר טמרה. קורבנות הפרשה הם בני משפחת עואד, בעלי הזכויות בקרקעות אלו.
כתב האישום מתאר כיצד הנאשמים הפעילו לחץ כבד על בני משפחת עואד במטרה לגרום להם לוותר על זכויותיהם בקרקע. הלחץ כלל איומים קשים, ירי לעבר בתיהם של בני המשפחה ואף השלכת רימון רסס. על פי הנטען, הנאשמים ניצלו באופן ציני את המוניטין האלים של משפחת חרירי כדי להעצים את האיום ולהטיל פחד על הקורבנות, ועל ידי כך להניע אותם להיכנע לדרישותיהם.
אחד המקרים המפורטים בכתב האישום נוגע למחמוד עואד, אחד מבני המשפחה המאוימת. עואד קיבל שיחות טלפון והודעות וואטסאפ שכללו איומים מפורשים, ביניהם נאמר לו: "חבל שההורים שלך ירגישו בחסרונך" ו"פעם הבאה לא יהיה לעבר הבית". איומים אלו כוונו ישירות אליו ולבני משפחתו, והגבירו את תחושת הפחד והמצוקה.
על פי MAKO, במקביל למסכת האיומים האלימה, נכנס לתמונה, על פי כתב האישום, עורך הדין מג'יד חיג'אזי. הוא הציג את עצמו כמי שמקושר לאנשי משפחת חרירי וניצל את מצוקתם הקשה של הקורבנות. הוא דרש מבני משפחת עואד לחתום על ייפוי כוח כללי המעביר את זכויותיהם בקרקע לידיו. בפגישה שהתקיימה תחת אווירה מאיימת, כך נטען, הבהיר חיג'אזי כי הוא מקבל "משכורת חודשית" מסנד חרירי, וניסה להרגיע את הקורבנות לכאורה באומרו: "עכשיו אף אחד לא יתקרב אליכם, אם מישהו יגע בכם אני לא גבר". אמירה זו, על פי הנטען, כרכה אותו עוד יותר למנגנון האיום שפעל בשם משפחת חרירי.
באמצעות ייפוי הכוח, שלכאורה הושג תחת לחץ ואיומים, ביצע עורך הדין חיג'אזי את השלב הבא במערכה העבריינית: הוא מכר את הקרקע, ששוויה הוערך במיליון שקלים, ללא ידיעתם ומאחורי גבם של בעלי הזכויות האמיתיים. חיג'אזי גבה את התשלום עבור מכירת הקרקע במזומן. לאחר מכן, על פי כתב האישום, הוא ושאר הנאשמים פעלו להלבין את הכספים שנגנבו במרמה באמצעות החלפת המחאות בצ'יינג'ים, כדי לטשטש את מקור הכסף.
כתב האישום חושף גם פרט חמור נוסף: לאחר שאחד המעורבים בחקירה המשטרתית דיווח למשטרה על המתרחש, קשרו חלק מהנאשמים קשר לסחוט גם אותו. הם דרשו ממנו לשלם להם סכום של 4 מיליון שקלים, תוך הפעלת איומים קשים והמשך הלחץ. מקרה זה מעיד, על פי הנטען, על דפוס עברייני מתמשך וניסיון לשבש את הליכי החקירה.
במקביל להגשת כתב האישום, הגישה הפרקליטות בקשה לבית המשפט לעצור את הנאשמים עד תום ההליכים המשפטיים נגדם. בבקשה למעצר נכתב כי קיים חשש שמוניטין משפחת חרירי, שלטענת הפרקליטות נוצל על ידי הנאשמים, "ייצא מהכוח אל הפועל כנגד עדים ומעורבים נוספים" בפרשה. הפרקליטות הדגישה כי המעשים המיוחסים לנאשמים "פוגעים בסדרי החברה ומאיימים על שלומו וביטחונות של הציבור כולו", וכי מדובר בהתנהלות עבריינית מתוחכמת ושיטתית. מעצרם של הנאשמים נדרש, לשיטת הפרקליטות, מחשש ממשי לשיבוש הליכי משפט ולפגיעה נוספת בעדים.
כתב האישום נגד עורך הדין חיג'אזי ושותפיו חושף לכאורה שימוש ציני ופסול במעמד מקצועי לביצוע עבירות פליליות חמורות, תוך שיתוף פעולה עם גורמים עברייניים לכאורה וניצול פחדם של קורבנות חפים מפשע. המשך ההליכים המשפטיים צפוי לשפוך אור נוסף על הפרשה המטרידה הזו.